2021. január 9., szombat

Anna Porter: Gyilkosság a könyvvásáron - Jelenlegi ára: 400 Ft

Kiadás:  Magyar Könyvklub, Budapest
Margaret Drury Carter lesz az idei frankfurti könyvvásár sztárja - Marsha Hillier, az ügynöke legalábbis így tervezte. Húszmillió dollárt fizetett az írónő következő három könyvének nemzetközi jogaiért - anélkül, hogy eddig akár egyetlen betűt is látott volna belőlük - , hogy aztán jó pénzért adja tovább a könyvvásáron a kollégáknak.
Az ünnepélyes megnyitón, amelyre csak a nemzetközi könyvkiadás elitje hivatalos, mindenki Marsha üzletéről beszél. Miközben homár és pezsgő mellett elhangzanak a könyvvilág legújabb pletykái, Marsha reméli, hogy sikerül kicsikarni az ügynöktől, Andrew Mylestól Margaret új regényének első fejezetét. Erre azonban nem kerülhet sor, Marsha ugyanis holtan találja Andrew-t egy fotelban.
Gyanúsított van éppen elég - a New York-i ügynököt nem sokan kedvelték. Marshát is kihallgatja - és gyanúsítja - a frankfurti rendőrség. Hiszen egy botrány alaposan megemelheti a drágán megvásárolt jogok értékét. A népszerű írónő azonban keresztülhúzza Marsha számításait: Andrew halálától mélyen megrendülve elutazik Frankfurtból.
Másnap este a gyilkos ismét lesújt. Az áldozat egy angol kiadó tulajdonosa, utoljára ő kínálta a legtöbbet Margaret regényeinek nemzetközi jogaiért. Lassan Marsha is félteni kezdi az életét. És nem alaptalanul. New Yorkba visszatérve néhány kellemetlen meglepetés várja. Rá kell jönnie, hogy a könyvcsinálás gyilkos üzlet is lehet...


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2021-01-10 01:16 .