2020. február 28., péntek

20215D3 Kajári Gyula képcsarnokos festmény - Jelenlegi ára: 39 000 Ft

 
 
Szereti az 1 Ft-os licitek izgalmát? Inkább kimaradna az 1 Ft-os őrületből és nagyobb versengés nélkül nyerni? Nem tud várni az aukció végéig és fix áron vásárolna? Lilaliba86-nál bármelyiket megteheti! Folyamatosan töltöm fel portékáimat, úgyhogy érdemes gyakran betekinteni, főleg mivel nem emelem ki mindegyiket. Ha valaki több mindenre licitál, természetesen a portékák összevárhatók!
Eladó ez a képcsarnokos festmény Kajári Gyula festőművésztől. Technikája pasztell és kréta, a hordozó pedig papír. Üveg mögött van, így a fotókon lehetnek tükröződések. A hátulján lévő eredeti papír borítást lecserélték, így a képcsarnokos matricák sajnos nincsenek meg, így a mű címét sem tudom megmondani. Korához képest szép állapotban kínálom eladásra. Méretei kerettel: 55, 5 x 40, 5 cm.
KAJÁRI GYULA ŐSI, 1926 - 1995, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
Festő, grafikus. 1948-49-ben a budapesti Iparművészeti Főiskolán,  1950-55 között a Képzőművészeti Főiskolán tanult,
Miháltz Pál, Ék Sándor és Konecsni György vezetésével.
1975-ben Munkácsy-díjjal jutalmazták. Tagja a Magyar Képző-
és Iparművészek Szövetségének. Tanulmányúton járt több
nyugat- és kelet-európai orzágban. 1954-ben Hódmezővásárhelyen telepedett le, és egy ideig az itteni majolikagyár tervezője volt. 1963-66 között Kecskeméten, majd Dunaújvárosban tevékenykedett. 1979-95 között felváltva ismét Hódmezővásárhelyen és Sümegen dolgozott. 1968-ban egy reprezentatív grafikai tárlaton, 1970-ben egyénileg szerepelt a
Magyar Nemzeti Galériában. A Műcsarnokban, Hódmezővásárhelyen, Dunaújvárosban,  Szegeden, Kecskeméten, Veszprémben mutatta be munkáit. Szén- és krétarajzokat, írókat és politikusokat idéző arcképsorozatot készített, és kerámiával foglalkozott. Műveit őrzi a Magyar Nemzeti Galéria, a szolnoki, a hódmezővásárhelyi, a békéscsabai és a kecskeméti
képtár.
Figyelem!
Amennyiben legalább 8000 Ft értékben vásárol tőlem 21 napon belül, úgy a szállítási alapdíjat belföldre vonatkozóan elengedem, ha az utolsó licit leütését követő 5 napon belül tudjuk rendezni az adásvételt.
 
 
A szállítás pontos költségét csak csomagolás után tudom megállapítani. Minden termékemet kemény karton dobozban, buborékos fóliában és térkitöltő csomagolásban küldöm kedves vásárlóimnak. A csomagolásra külön díjat nem számolok fel! Levélként semmit nem küldök!
Minden termékem után számlát állítok ki!  
 
 

Jelenlegi ára: 39 000 Ft
Az aukció vége: 2020-03-07 19:31 .