2019. december 27., péntek

170 cm, Head I.XRC Race carving síléc (frissen élezve és waxolva) - Jelenlegi ára: 19 990 Ft

Alapadatok:
Hossz: 170 cm
Rádiusz/fordulókör: 15, 3 m
Szélességi paraméterek: 114-66-98
Technológia jellemzők:
Intelligence CHIP technológia
Liqiudmetal erősítés
Race Structured UHM C talpanyag
Metal Jacket erősítés
Tyrolia RF11 gyári kötéssel (rugóerősség 3. 5-11. 0 DIN között állítható)
 
Head I. XRC 400i:
Felépítésben és tulajdonságokban megegyezik a Supershape Speed lécekkel, viszont a felső dizájn lényegesen eltér. Küllemre elegánsabb és visszafogottabb, mint Supershape család többi tagja, persze ez csak a személyes megítélésem. Lényeg a lényeg, hogy egy utcai versenylécet kap az ember, ami fel van vértezve olyan technológiákkal, mint az „ Inteligence technology” és a „ Liquidmetal” erősítés.
Inteligence technológia:
A Head síléc kötés előtti részébe 45 fokban speciális szálak kötegeit helyezik, amelyek a mechanikai erő hatására(torziók, rezgések) elektromos energiát termelnek és megmerevednek, azaz a külső behatásra ellentétesen reagálva stabilizálják a sílécet. Minél jobban görbül és terhelődik a sí, annál erősebben védekezik lécünk a torziók ellen, így a kanyarodás egyenletessé válik.
Liquidmetal erősítés:
Az anyag számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik egyszerre, rendkívül rugalmas, nagy szakítószilárdságú, ellenáll a korróziónak, nagyon könnyű, kemény és kopásálló. A Head léceibe a felső réteghez kerül beépítésre a liquidmetal fémlap, amely növeli a síléc rugalmasságát, keresztirányú torziós szilárdságát.
Állapot:
A léc felső felületén használatból fakadó apróbb karcolások lehetnek. Fizikálisan kivalló állapotnak örvend, mivel talpa karcolásoktól mentes, éle 2 mm körül van, ezért még sok élezést kibír. Frissen élezve, waxolva, és a szezonra teljeskörűen felkészítve adom.
 
Kinek ajánlóm:
Tökéletes választás középhaladó és haladó síelőknek. Ha egy 10-es skálán szeretnénk meghatározni, hogy pontosan milyen sítudáshoz illik leginkább a síléc, és az egyes szám a kezdő, a 10-es pedig a versenyzői szint, akkor az adott léc az 5, 6, 7-as számokat kapná.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 19 990 Ft
Az aukció vége: 2020-01-16 23:23 .