2016. augusztus 2., kedd

AFRICAN DAWN ROOIBOS TEA FEKETERIBIZLI ÍZŰ FILT... - Jelenlegi ára: 1 579 Ft

Kiszerelés: 20 filter Elsőrangú minőségű filterezett tea, melyet hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatunk. Szervírozhatjuk tejjel, vagy egy szelet citrommal, cukorral vagy anélkül, de ízesíthetjük akár mézzel is. Készült: Aspalathus linearis növény leveleiből. A rooibos tea egészségre gyakorolt pozitív hatásainak listája szinte végtelen. Reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este nyugtató hatású. Forró italként és jeges hűsítőként is kitűnő. A Dél-Afrikából származó vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis) hajtásaiból készült tea kedvező élettani hatásai és finom íze miatt a modern életmód kitűnő kiegészítőjének bizonyult. Ásványi anyagokban gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést. Reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este nyugtató hatása van. Nemcsak hagyományosan forró italként, hanem jeges hűsítőké nt, jeges teaként is kitűnő ízű és jótékony hatású. Kézzel szüretelték és sziklán zúzták a rooibos-teát
Az eredetileg vadon élő rooibos növény egy kizárólag Dél-Afrikában, a nyugat-fokföldi Cedarberg hegység környékén őshonos cserjeféle. A növényt Khoi Khoi törzs több száz éve használja üdítőital és színezőanyag előállítására. Az őslakosok eredetileg a sziklákon zúzták össze a kézzel leszüretelt növényt, majd száradni hagyták. A rooibos tea egészségre gyakorolt pozitív hatásainak listája szinte végtelen Koffeinmentes, ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, és rendkívül gazdag szabadgyököket megkötő antioxidáns anyagokban. Görcsoldó, gyulladásgátló és anti-allergén. Enyhíti a fejfájást, az asztma, a szénanátha tüneteit, jótékony hatással van az álmatlanságra, hasnyálmirigy bántalmakra, és e lősegíti az emésztést. Hatásos ellensz! ere a bőrbetegségeknek, mint az ekcéma, pikkelysömör. A pattanásos bőr kezelésére hatékony készítmény. A teát külsőleg is szokták alkalmazni, számos bőrápoló termékben megtalálható. Dél-Afrikai kórházakban bevett gyakorlat bőrallergiás gyerekek rooibos-fürdős kezelése. Gyomoridegesség és fejfájás enyhítésére ugyancsak javallott. A magas antioxidáns tartalomnak köszönhetően alkalmas a prosztatagyulladás okozta bántalmak kezelésére. A rooibos lassítja vagy bizonyos esetekben meg is állítja a sejtek káros elváltozását, így nagy szerepe lehet több rákfajta megelőzésében. A nemzetközi szakirodalom bőségesen foglalkozik a témával, a rooibos kutatások kapcsán a hatvanas évek óta több mint száz tudományos publikáció született. Jelenleg is zajlanak a laboratóriumi kísérletek, amelyek sikerétől függ, hogy hivatalosan is gyógyszerré nyilvánítják-e a tea hatóanyagait. Dél-Afrikában leginkáb b tejjel és cukorral isszák, bár máshol általában ezek nélkül tálalják. A rooibos tea cukor hozzáadása nélkül is édes, sokak szerint enyhén dióra emlékeztető aromával. A rooibos tea elkészítése lényegében megegyezik a fekete teákéval. Minél hosszabb ideig főzzük, annál markánsabb jelentkeznek az aromák a kész teában. Jégkockákkal fogyasztva népszerű időital az afrikai országban.
Mit tartalmaz egy csésze (200 ml) rooibos tea? Fe 0. 07 mg Az oxigén vérben történő szállításában fontos szerepet játszik K 7. 12 mg Segíti az anyagcserét Ca 1. 09 mg Az erős csontozathoz és fogakhoz nélkülözhetetlen Zn 0. 07 mg Hiánya befolyásolhatja a szervezet egészséges fejlődését Mg 0. 04 mg Serkenti az idegrendszer működését és az anyagcsere folyamatokat F 1. 57 mg Az erős csontozathoz és fogakhoz nélkülözhetetlen Mn 0. 04 mg Anyagcserét segíti, hozzájárul a csontok fejlődéséhez Na 6. 16 mg Elenged hetetlen az idegrendszeri ingerületek átvitelénél!

Jelenlegi ára: 1 579 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 . AFRICAN DAWN ROOIBOS TEA FEKETERIBIZLI ÍZŰ FILT... - Jelenlegi ára: 1 579 Ft